CHP'li vekiller: Polis bize gülüyordu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdi İpekçi Parkı'ndaki eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine polisin yaptığı müdahalede biber gazından etkilenen CHP milletvekilleri Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı istifaya davet etti.


TEKEL eyleminde, işçiye de vekile de biber gazı / video


Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'ndaki eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine destek olmak amacıyla Sıhhiye'ye giden ve polisin eylemcilere müdahalesi sırasında biber gazı ve basınçlı sudan etkilenen CHP milletvekilleri, Meclis'te gelerek basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı için Meclis'e gelen milletvekillerinden CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ise polis tarafından gözlerine sıkılan biber gazı nedeniyle toplantı salonuna giremedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, TEKEL işçilerine destek olmak izin Sıhhiye'ye gittiklerini ve işçilere kumanya götürdüklerini anlatarak, güvenlik kuvvetlerinin, ellerindeki iki dirhem kumanyayı bile içeriye sokamayacaklarını söylediklerini belirtti. Emniyet yetkililerinin, amaçlarını söylemelerine rağmen en ufak bir olumlu yaklaşım sergilemediklerini ifade eden Selvi, İçişleri Bakanı'nı, Emniyet Genel Müdürü'nü aradıklarını ancak ulaşamadıklarını kaydetti.

İşçilerin yanına gittikleri sırada polisin Türkiye Cumhuriyeti'nin sözde dokunulmazlığı olan milletvekillerine pis su ve biber gazı sıktıklarını anlatan Selvi, korkunç bir saldırı gerçekleştirildiğini, bazı milletvekillerinin suya düştüğünü, bazı milletvekillerine ise biber gazı sıkıldığını söyledi. Olayların ardından İçişleri Bakanı'nın kendilerini arayarak gelişmelerden haberdar olmadığını söylediğini anlatan Selvi, Ankara'nın ortasında yapılan bu muamelenin ayıp olduğunu vurguladı. Milletvekillerine yapılan bu hareketi kınadığını ve Türkiye adına telin ettiğini söyleyen Selvi, "Tarih bunu yazacaktır. İşçilere yardımcı olmak isteyen milletvekillerine yapılan böylesi bir saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ise doğrudan gözüne biber gazı sıkılan Çetin Soysal'ın toplantıya katılamadığını hatırlattı. CHP milletvekilleri olarak büyük bir sorumluluk içinde işçilere yardım etmek amacıyla Sıhhiye'ye 5-6 bin kişilik kumanya götürdüklerini anlatan Özyürek, meydana yaklaştıkları anda engellerle karşılaştıklarını ifade etti.

Kumanyaları dağıttıktan sonra gideceklerini söylemelerine rağmen polisin, müdahale aşamasında olduğunu öne sürerek kendilerine izin vermediğini belirten Özyürek, bu sırada yürüyerek işçilerin yanına gittiklerini dile getirdi. Başbakan'ın her ağzını açtığında inadına demokrasiden bahsettiğini belirten Özyürek, "Bugün bizim gördüğümüz inadına demokrasi değil inadına işkenceydi, inadına kötülüktü" diye konuştu. Özyürek, olay sırasında Sıhhiye'de 15 CHP milletvekilinin bulunduğunu ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Özyürek, 'Suç duyurusunda bulunacak mısınız?' sorusu üzerine, "Herkesin gözü önünde suç işleniyor. Biz de gerekirse suç duyurusu yaparız ama kimi kime şikayet edeceksiniz" diye konuştu. Özyürek, yaşanan arbedenin ardından bazı polislerin milletvekillerine güldüklerini gördüklerini de ifade etti.

Basın toplantısı sırasında biber gazından etkilendiği için sık sık gözünü limon suyuyla temizleyen CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız ise müdahale talimatını İçişleri Bakanı'nın verdiğini öne sürerek İçişleri Bakanı Atalay'ı istifaya davet ettiğini söyledi. Paçarız, polislerin müdahale sırasında cop dahil akla ne gelirse kullandıklarını ifade etti.

Bu arada basın toplantısına katılamayan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, basın toplantısının sonunda Meclis koridorlarında isyanını dile getirdi. Gözlerinin yaş içinde kaldığı gözlenen Soysal, kendilerine orantısız güç kullanıldığını ifade etti. Soysal, "Meclis'in itibarı zedelenmiştir. Meclis'e uzanan yumruktur bu. Meclis'e uzanan biber gazıdır bu. İçişleri Bakanı bir dakika dahi yerinde kalamaz" diye konuştu.

Soysal, polisin milletvekili olduğunu bile bile 10 santimetre mesafeden gözünün içine biber gazı sıktığını anlatarak, "Bu insanlar İstiklal Marşı söylerken, Türk bayrağı sallarken onlara biber gazını reva görenler bunun bedelini ödeyecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber